Mer hälsosam mat i framtiden

När vi handlar mat i framtiden kommer vi att välja allt fler premiumvaror, som vi är beredda att betala mer för därför att vi tycker att de här varorna är till exempel godare, mer hälsosamma eller mer naturliga och närproducerade. Det visar stora intervjuundersökningar om hur vi som konsumenter är om tio år.

På en framtidsdag som LRF höll i dag i Falkenberg togs de här frågorna upp och Martina Braglin, företagscoach på LRF Halland, tycker att dom halländska bönderna har förutsättningar att motsvara framtidens krav.

Men det finns också gott om hot mot de halländska lantbrukarna. Konkurrens från andra länders bönder, inte minst om de skyddstullar och det jordbruksstöd som finns inom EU börjar avvecklas, är ett.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".