Livstids fängelse för knivmord

Den 47-årige man från Borås som knivdödade sin före detta fru på en parkeringsplats på Andersberg i Halmstad döms till livstids fängelse för mord.

Mannen har hävdat att han agerade i nödvärn och att hans före detta fru själv tillfogade sig de dödande huggen, men hans berättelse sågas fullständigt av tingsrätten.

Mannen saknar helt trovärdighet säger tingsrätten, som menar att det är helt uteslutet att någon annan än han har utdelat de dödande huggen.

Det framstår som ytterst osannolikt, menar räten, att den späda kvinnan skulle ge sig in i ett knivslagsmål med en väbyggd man, och de fyra hugg som mannen erkänt inne i bilen borde, om berättelsen var sann, redan de ha dödat kvinnan.

Det står fullständigt klart att händelseförloppet i bilen inte utspelat sig på det sätt som mannen sagt. Hans uppgifter är dessutom helt oförenliga med resultatet av den tekniska undersökningingen, fortsätter rätten.

Vad gäller uppsåtet konstaterar också tingsrätten att mannen efter att ha sett bilder på sin före detta fru och hennes nye man, har skaffat 2 knivar och åkt till Halmstad för att träffa sin före detta fru.

Trots att de pratat i telefon flera gånger under redan till Halmstad berättar han inte för kvinnan att han är på väg vilket också talar för att han ha de ett annat syfte med resan än att bara reda ut saker, som han själv sagt.

Förutom att mannen dömst till livstids fängelse ska han betala 50 000 kronor var i skadestånd till sin två söner och drygt 60 000 krnor till kvinnans nye man.