Ytterligare en häktad i smugglingshärva

På fredagen häktades ytterligare en person i den smugglingshärva med en halländsk huvudman, som nystas upp efter ett omfattande tillslag i skånska Domsten för två veckor sedan.

Härvan har skapat mycket spekulationer och skriverier, men alla inblandade är fortsatt mycket förtegna.

Bland annat uppger Sydvenska Dagbladet att polisen hade bytt ut narkotikan mot modellera redan på andra sidan Öresund och att det är därför som männen bara är misstänkta för försök till smuggling.

Men det vill inte åklagaren Margareta Bong kommentera.

Inte heller polisens informationschef Christer Harplinger vill kommentera uppgifterna i sydsvenskan som bland annat gör gällande att polisen ska ha placerat en GPS-sändare i lasten som alltså bestod av modellera istället för hasch.

Inte ens om det är just hasch det gäller vill man kommentera men mycket tyder på att det är det det är. Förutom uppgifterna i sydsvenskan så var det just hasch som huvudmannen smugglade in på samma plats för tio år sedan.

Men den här gången var han inte själv med i Domsten. Han greps på en adress i Halmstad nästan samtidigt som tillslaget skedde natten mellan den 10 och 11 november. Han var dessutom anhållen i sin frånvaro innan han greps.

Förutom huvudmannen och hans medhjälpare, en kvinna som nu är släppt, så var det ytterligare en person som greps i Halland och inte i Domsten. Han greps på eftermiddagen efter tillslaget och han är misstänkt för ett smugglingsförsök som ska ha skett på samma plats fast tio dagar innan tillslaget.

Det finns onekligen en del frågetecken kring den här historien och förmodligen klarnar en del när det väl väcks åtal.

Det lär dock dröja några månader, tror åklagaren Maragareta Bong som i alla fall har gott hopp om fällande domar.