Ingen utbyggnad av affärsbyn Freeport

På den mark som affärsbyn Freeport i Kungsbacka tidigare köpte för att växa - kan det i stället bli möbelvaruhus eller bilförsäljning. Kommunens politiker vill inte ha mera detaljhandel.

Freeport begär nu att få bygga lokaler för volymhandel på den tomt på andra sidan Kungsbackaån som man köpte för några år sen.

Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott håller i princip med - ingen mer detaljhandel - i så fall ska det vara just volymhandel - alltså lite större grejor som möbler eller bilar - det finns redan förfrågningar om sånt, och Kungsbacka har i dag inget möbelvaruhus.

Tidigare funderade Freeport på att bygga en bro över Kungsbackaån och låta outlet-handeln med märkesvaror växa in på den nya tomten. Men efter fem år har man fortfarande inte lyckats hyra ut alla sina lokaler - och tanken på att växa på det viset har övergetts säger platschefen Jens Lindgren.

Nu handlar det mera om att Ica Maxi och de andra butiker och bostäder som kommer i omgivningen drar nytta av varandras närvaro. Nu har Freeport i alla fall lyckats hyra ut lite över 80 procent av butiksytan och med hjälp av all ny handel och nya vägar i området hoppas man fylla de ytor som fortfarande står tomma.