Kvinnan som dödade sin man häktad

Den 45-åriga kvinna som knivdödade sin man i Skummeslövsstrand i måndags kväll häktades på onsdagen på sannolika skäl misstänkt för mord.

Förhandlingarna skedde bakom stängda dörrar, men det står i alla fall klart att kvinnan själv förnekar mord. Det var aldrig hennes avsikt att döda säger hennes försvarsadvokat, som i övrigt inte alls vill kommentera fallet.

Åklagaren Marie-Louise Eskilstorp säger att det just nu finns skäl att misstänka kvinnan för mord, men att brottsrubriceringen kan komma att förändras under resans gång.

Trots att omständigheterna är relativt klara så är både polis, åklagare och försvarare väldigt förtegna kring fallet. Man är fortfarande i ett tidigt skede av utredningen och flera personer ska förhöras säger Eskilstorp.

Det är ovanligt med kvinnor som dödar. Det säger Jenny Yourstone som doktorerar i ämnet på psykologiska institutionen på Stockholms universitet.

Kvinnor har generellt sett en närmare relation till sitt offer än vad män som dödar har. Det är ofta en partner eller före detta partner och i hälften av de fall som Yorstone granskat så hade kvinnan sökt hjälp av någon form innan dådet. Lika vanligt var det att det förekommit våld före brottet.