Inget beslut om budgeten i Hylte

Det blev inget beslut om budgeten i Hylte vid torsdagen kommunfullmäktigesammanträde. Frågan bordlades eftersom oppositionen, med Kommunens Väl i spetsen, ville veta mer om hur man ska få loss de pengar som krävs för att bland annat bygga ett nytt äldreboende i Unnaryd för 30 miljoner. Bakom beslutet finns av allt att döma även en förhoppning om att locka över enstaka ledamöter från maktkoalitionen för att kunna stoppa planerna på äldreboendet.

Centerpartisten Rolf Kenneryd gick till och med så långt att han i debatten kallade förslaget att bordlägga investeringsbudgeten för djävulskap, och sade att han inte förstod vitsen med det hela. Fast då gick kristdemokraten Tom Barkström upp i talarstolen och sa fattar du verkligen inte att det handlar om att vi vill stoppa äldreboendet i Unnaryd?

Det är helt uppenbart att de styrande politkerna i Hylte har misslyckats ganska kraftfullt med att förklara varför det är nödvändigt och försvarbart att att lägga ner äldreboendet Höstro och bygga nytt i Unnaryd och att det bland annat är därför som frågan har orsakat en splittring av sällan skådat slag i Hylte.

Nu återstår det att se vad som händer under de nästan tre veckor som återstår tills budgeten ska upp i fullmäktige igen. Men Tommy Edenholm i Kommunens väl tror i alla fall att det då kommer att finnas en majoritet som vill som han.