Stökigaste natten på länge i Halland

Lördagsnatten har varit den stökigaste på länge enligt polisen, att jämföra med en sommarnatt när det gäller bråk och fylla. Det är framförallt kring krogarna i centrala Halmstad och Varberg som det har varit bråk.

Sammanlagt greps sju personer misstänkta för misshandel och i något fall våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman. Några av de släpptes redan på förmiddagen. Det har varit slagsmål inne på och utanför krogar.

På nattbussen från Halmstad norrut så slog ett par, tre personer en fjärde. Två 17-åringar från Falkenberg greps och anhölls senare misstänkta för misshandel. Troligtvis var det en person som arbetade på bussen som misshandlades, men det var inte busschauffören. Utanför Rockstugan i Halmstad slogs på kvällen ett gäng ungdomar, en anhölls efter det.

På Mårtenssons hotell i Halmstad ropade en kvinna på hjälp strax före fyra. En man slog henne, men bakgrunden och deras relation är oklar. Mannen greps och anhölls.

Personer har också gripits för rattfylleri sent på natten med höga promillehalter i blodet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".