Oklart med renovering av skola

Framtiden för Halmstads mest klassiska lärosäte, Örjansskolan, är mycket oviss.

Den nya borgerliga majoriteten har strukit renoveringen av skolan ur nästa års budget och nu undrar skolans personal och elever vad som ska hända i framtiden.

På måndagseftermiddagen hade rektorerna bjudit in den nya kommunledningen till ett möte, men de borgerliga politikerna har tackat nej.

Läraren Mikael Paulander är besviken för att det inte blir något möte med politikerna som beslutat att inte satsa på renoveringen under nästa år.

Socialdemokraternas nya kommunråd Anders Rosén har däremot lovat att komma till skolan. Och det är socialdemokraterna som ligger bakom de nu skrotade planerna på att renovera skolan och bygga ut den för att skapa lokaler åt kulturskolan.

De borgerliga partierna förklarade redan före valet att de vill stänga en av skolorna i centrala Halmstad, på grund av brist på elever. Örjansskolan är i så fall hotad. Det senaste beskedet är att en ny utredning ska göras.

Även eleverna på Örjansskolan har engagerat sig i skolans framtid. Två av dem är Axel Åberg och Jonna Nilsson:

Rektor Peter Upphoff är luttrad:

Peter Upphoff, rektor på Örjansskolan i Halmstad. Reporter var Barbro Odelberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".