Elevunderlaget ska utredas bättre för Örjansskolan

Frågan om vilket elevunderlag som finns kring Örjansskolan i Halmstad har utretts för dåligt. Det säger kommunstyrelsens ordförande Carl-Fredrik Graf i samband med torsdagens kommunfullmäktigesammanträde.

Inför mötet demonstrerade en grupp elever utanför rådhuset i protest mot att de borgerliga partierna lyft bort Örjansskolan från kommunens renoveringslista

De knappa femtiotalet elever som orkat upp på morgonen satt också på åhörarläktaren med sina banderoller och plakat, men se det fick de inte, för banderoller är inte tillåtna i kommunfullmäktigelokalen.

Och så mycker konkreta besked fick eleverna inte heller i själva debatten som under förmiddagen mer var av den allmänpolitiska karaktären.

Kommunstyrelsens ordförande Carl-Fredrik Graf förklarar beslutet om att lyfta bort Örjansskolan från renoveringslistan med att man vill utreda elevunderlaget bättre och se över vilka behov av skolor som finns i kommunen i framtiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".