Vitt skilda åsikter kring ny fotbollsarena

Halmstad Bollklubbs planer på en ny supermodern fotbollsarena vid Örjans Vall kommer att föranleda intensiv politisk debatt. Det står redan klart. Det privata företaget Nordicum AB erbjuder sig att uppföra arenan mot att kommunen ställer upp med mark för 600 lägenheter som Nordicum får bygga på Tullkammarkajen. Men politikernas åsikter går isär.

Vänsterpartiet har direkt förklarat sig emot upplägget, som man betraktar som en ”gräddfil” åt Nordicum att få bygga vid Tullkammarkajen. Många byggföretag skulle vara intresserade av den möjligheten, menar vänsterns Marianne Norell.

Borgerliga politiker har inledningsvis förklarat sig mer positiva till HBK:s upplägg med en bytesaffär med Nordicum. Moderaternas Carl Fredrik Graf säger att det visar på en kreativitet hos HBK att man har insett att det inte går att bara begära en arena av kommunen utan man försöker hitta lösningar.

Folkpartiets Bertil Nilsson säger att han tycker det verkar intressant.

Socialdemokraternas kommunråd Anders Rosén är betydligt mer skeptisk och säger att förslaget om bytesaffären kom som en blixt från en klar himmel och att det måste diskuteras mycket ingående. Om jag förstår det rätt så är det en del av kommunens egen planering som ligger på det området.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".