Misstänkt knarklangare begick självmord

En av de fem män som är häktade i väntan på åtal och rättegång i Halmstad om narkotikasmuggling har tagit sitt liv i häktet. Det är en man i 50-årsåldern från Värmland som hittats död i häktet. Det är andra gången på kort tid som häktade personer tagit sina liv i Göteborg.

Mannen häktades i november efter att han och hans medbrottslingar gripits i samhället Domsten norr om Helsingborg i samband med ett försök att smuggla in stora mängder narkotika.

- Jag  utesluter inte att de intagna kan ha inspirerats av varandra, säger Jan-Erik Josefsson som är stabschef för kriminalvården i Västra Sverige.

- Det som hänt är naturligtvis mycket tragiskt, säger Göran Stigsson som är en de poliser i Halland som utreder brottet.

Han säger också att dödsfallet påverkar den pågående utredningen negativt eftersom 50-åringens version vad som hände vid Domsten i höstas inte kommer fram.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".