Oklara omständigheter kring Felicias självmord

Nu måste åklagaren göra en ordentlig utredning av Falkenbergstjejen Felicias påstådda självmord. Det säger Peter Lindberg i föreningen Stulen barndom, som i en ny polisanmälan menar att Felicia inte kan ha dött så som man säger på behandlingshemmet.

Lindberg säger bland annat att det är mätkligt att Felicia inte hade några märken eller rispor på fötter och ben, trots att hon ska ha gått barfota genom taggiga snår för att komma till trädet där hon hittades. Felicia hade mobbats i flera år och var intagen på ett behandlingshem för att få hjälp med sina problem. Hon hittades hängd i skogen ett stycke från behandlingshemmet den 17 maj 2005. Hennes mamma har hela tiden misstänkt att något inte stod rätt till med hennes död och gjort flera polisanmälningar. I nästa vecka ska den ansvariga åklagaren träffa polisens utredare och avgöra hur ärendet ska hanteras. Hittills har inte anmälningarna lett till något.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".