Hund- och kattregler kan bli ännu hårdare

Djurskyddsmyndigheten har ju fått kritik för att ha gått lite för långt i sin iver att värna om våra husdjur. Men miljö- och hälsokyddsnämnden i Halmstad  vill gå ännu längre när det detaljer om skötseln av våra hundar och katter.

Djurskyddsmyndigheten föreslår bland mycket annat att det skall finnas en upphöjd liggplats för hundar i alla rastgårdar.

-  För ogeneröst tycker miljö- och hälsoskyddsnämnden. Den tycker att samtliga hundar samtidigt skall kunna ligga ned och vila sig , vilket innebär att det behövs flera liggplatser.

- En argsint hund som passar på en stor liggplats kanske gör så att en annan hund inte vågar försöka lägga sig där.

Katter vistas ensamma på en balkong som är belägen mer än fem meter över marken  måste  vara försedd med skyddsnät eller liknande för att förhindra att katten faller ned, föreslår Djurskyddsmyndigheten. Det godkänns inte av  den lokala miljönämnden i Halmstad.

- Risken att falla ned finns oavsett om katten är ensam eller inte på balkongen. Fem meter är väldigt högt, så kravet på skyddsnät bör sänkas till tre meter ovan marken, skriver miljö- och hälsoskyddsnämnden i sitt remissvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".