Sjuksköterska släckte brand i grevens tid

En sjuksköterska i Falkenberg som var ute på hembesök på måndag förmiddag räddade troligtvis ett liv genom ett snabbt ingripande i en villa på Slätten.

Den äldre man som bor i villan hade askat ut sin pipa i en plastspann och det började brinna så kraftigt att hela spannen smälte och plastmattan tog eld.

Mannen hade lite svårt att röra sig och blev sittande på sin säng. Men precis då kom sjuksköterskan, som larmade räddningstjänsten och sen kvävde branden med hjälp av en dörrmatta. Han hjälpte mannen ut och mannen fördes till vårdcentralen för observation.

När räddningstjänsten kom till villan sade de att det hade räckt med tio minuter till så hade branden fått förödande konsekvenser.

Britt Nilsson-Wall som är verksamhetschef för hemsjukvården säger att sjuksköterskan som är tagen av det som hänt agerade otroligt proffessionellt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".