Halmstads flygplats miljöprövas

Det kommer inte att bullra mer, i alla fall inte mycket, när större flygplan i framtiden börjar flyga på Halmstad. Det sade företrädare för Halmstads Flygplats AB när miljödomstolen på måndagen kom till Halmstad för att för första gången pröva flygplatsens verksamhet enligt miljölagstiftningen. Men det här kommer alldeles för sent menar Bertil Nilsson, en av de som bor i den bullerdrabbade stadsdelen Mickedala nära flygplatsen.

Enligt Bertil Nilsson är inte de stora planen problemen utan de små och fallskärmshopparplanet. Och så flygvapents militärstridsplan.

Flygplatsbolaget vill bara ta ansvar för sin egen verksamhet, inte Skyways i hangaret och inte militärens och inte flygklubbarnas, som tvingas flytta till norra ändan av landningsbanan. Men länsstyrelsen tycker annorlunda.

Hans Zetterling som är miljöhandläggare säger att de hävdar att det bara ska finnas en huvudman för flygverksamheten, och det gäller särskilt bullerfrågorna.

Om cirka en månad väntas miljödomstolen komma med sitt besked.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".