HBK kan inte äga ny fotbollsarena

Det går inte att låta Halmstad Bollklubb äga den arena som Nordicum AB är villiga att bygga. Det konstaterar Halmstads kommunledning som idag har haft ett nytt möte med Bollklubben och investerarna.

Investeringsbolaget Nordicum AB presenterade häromveckan storslagna planer på hur Halmstad skulle kunna få både en ny toppmodern fotbollsarena vid Örjans vall och ett helt nytt bostdsområde på samma gång.

Tanken var att Nordicum bygger en arena till HBK mot att man får bygga bostäder vid Tullkammarkajen. Idén var också att HBK skulle äga den nya arenan. Men det sistnännda är inte tillåtet enligt kommunallagen visar det sig, så den biten får man nog glömma. Men det gör ingenting säger HBK:s ordförande Arne Ekstrand, som visserligen gärna hade sett att klubben äger arenan, men som ändå säger att det viktigaste är att man får en arena som står klar till 2010.

Och förutom det där med att klubben inte får äga arenan, så vill nu kommunledningen gå vidare med planerna.

Det innebär att nästa steg blir att kommunfullmäktige ska ta ställning till om man ska eller inte ska bygga en ny fotbollsarena.

Inte förrän man har ett sådan principbeslut i ryggen kan man ta fler steg i detta jättelika projekt.

Detta beslut förväntas fattas i april eller maj, samtidigt som det ska fattas ett formellt beslut om den arenahall som det också finns planer på vid Sannarpsområdet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista