BRIS riktar in sig på vuxna

Samtal till BRIS, barnens rätt i samhället, från barn med självmordstankar, ätstörningar, ångest och annan psykisk ohälsa ökade med tjugo procent förra året. Och det är bristen på närvarande vuxna som är den viktigaste orsaken till att barn mår sämre enligt den rapport som BRIS lade fram på onsdagen. Därför startar nu BRIS region väst Vuxengarantiprojektet, ett projekt som ska göra vuxna medvetna om barns problem.

Berete Rubin, ordförande BRIS region väst säger att hon tror att vuxna kan göra massor om vi bara blir medvetna om hur barn upplever saker.

- Det finns så många historier som vittnar om barn som haft det svårt. De har haft en vuxen som brytt sig, och det har betytt så mycket för dem. Och de har klarat sig bra i livet, trots det de gått igenom, säger Berete Rubin.

I år kommer västsvenska företag få besök av jourfolk från BRIS som ska informera om vuxnas betydelse för hur barn mår. Man kommer inte bara till företag som sysslar med barn eftersom det är

Fortfarande mobbas många barn i skolan, många barn är ensamma och många mår psykiskt dåligt. 21000 samtal och e-post kom in till BRIS förra året och det som man på BRIS menar genomsyrar de flesta problemen är bristen på vuxna.

I vår ska BRIS utbilda personal som i höst ska ut och informera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista