Ambulansutfart i Varberg inte godtagbar

Arbetsmiljöverket kräver nu att de ansvariga vidtar åtgärder för att utryckningsvägarna förbättras för ambulanserna vid sjukhuset i Varberg. Efter två inspektioner noterar Arbetsmiljöverket att trafiksituationen vid akutintaget i Varberg inte är godtagbar. Den skapar oro och stress för ambulansförarna.

Christer Angrimmer, förvaltningschef för ambulansverksamheten i Halland håller med om det finns uppenbara trafiksäkerhetsrisker idag.

Redan för sex år föreslog kristdemokraterna att kommunen och landstinget skulle möjliggöra en ut- och infart direkt till gamla E6:an istället för att tvingas ta vägen via Träslövsvägen.

Ett förslag som kommunen sa nej till. I stället enades man om att bredda utfarten mot Träslövsvägen, där ljussignaler för ambulansutryckningar skulle sättas upp, men sedan dess har inget hänt mer än att trafiken ökat och nya skolor byggts , där eleverna måste ta sig förbi in- och utfarten till akuten.

Nu kräver därför Arbetsmiljöverket att något görs och Christer Angrimmer ser gärna att idén med en direktförbindelse ut till gamla E6:an prövas ännu en gång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista