Ovisshet om framtiden på Migrationsverket i Falkenberg

Efter prognoser om att flyktingströmmen till Sverige kommer att öka kraftigt de kommande åren, räknar Migrationsverket med att behovet av bostäder kommer att öka. Det har medfört att beslutet att avveckla enheten i Falkenberg och säga upp alla bostäder i Halland ” har lagts på is”.  Men för de drygt 20 anställda på Migrationsverket i Falkenberg innebär beskedet en stor ovisshet, eftersom Migrationsverket samtidigt säger att beslutet om en avveckling i Halland ska ligga kvar.

Förra året fick de anställda i Falkenberg besked om att enheten skulle avvecklas och sannolikt då till i sommar, men efter att Migrationsverket räknar med att antalet flyktingar återigen ökar. Inte minst från Irak där flertalet just vill komma till Sverige kan behovet av boendeplatser öka. Än så länge finns lediga platser i landet men om det finns behov av fler platser i Halland eller om dd ska börja sägas upp, finns inga besked.

Den ovissheten gör att de anställda i Falkenberg vill ha ett klarare besked från centralt håll, om vad som egentligen gäller.

- Nu har vi mest synpunkter på att vi inte får ett defintivt besked, ett datum att inrikta oss på, säger Jan Pettersson, tillförordnad chef på Migrationsverket i Falkenberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista