Unnarydsbo anhållen för bränderna

Under onsdag eftermiddag har det första förhöret hållits med den 30-årige man från Unnaryd som är anhållen på sannolika skäl misstänkt för de många anlagda bränderna i samhället. Mannen greps på sin arbetsplats tidigt på förmiddagen. I samband med det gjordes också husrannsakningar i mannens bostad och på ett par andra adresser.

Mannen har funnits med i polisens utredning under en längre tid, och misstankarna mot honom har stärkts allt mer. Varför vill kriminalkommissarie Lars Hamrén inte säga, men han säger att den nu gripne mannen är misstänkt för ett antal mordbränder och polisen utgår från att det är rätt man som man gripit.

De anlagda bränderna började förra sommaren. Flertalet har inträffat i obebodda hus. Senare också i fabrikslokaler och i en ladugård. Länsförsäkringar har tidigare utfäst en belöning på 20.000 kronor för tips som leda till bränderna upphör i Unnaryd. Men belöningen har inte haft någon betydelse i polisens arbete säger Lars Hamrén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista