Räddningstjänsten vill inte ha kvar Krönleins i centrum

Räddningstjänsten i Halmstad tycker inte att Krönleins bryggeri ska få stanna kvar i centrala Halmstad utan tidsbegränsning. Krönleins skall enligt tidigare beslut i länsrätten flytta från centrum innan året är slut och Krönleins har i sin tur ansökt om att av ekonomiska skäl slippa flytten.

På onsdag morgon rapporterade vi om att kommunens miljö- och hälsoskyddsnämnd i ett yttrande om Krönleins ansökan nu väntas säga ja till att bryggeriet skall få stanna utan tidsbegränsning.

Men brandingenjör Anders Persson tycker riskerna med bryggeriets verksamhet är för stora och säger att ett ammoniakutsläpp mitt inne i stan skulle innebära stor fara för människor runt omkring.

Med hänsyn till riskerna anser Räddningstjänsten att Krönleins bara bör få ett kortare, tidsbegränsat tillstånd för att avveckla verksamheten i centrala Halmstad. Först om en åtgärdsplan snarast presenteras kan Krönleins få ett längre, men fortfarande tidsbegränsat tillstånd, att fortsätta driften i centrum, anser Räddningstjänsten.

Det är länstyrelsen som ska ta ställning till Krönleins ansökan om att slippa flytten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista