Polisen tillbakavisar kritik om felaktigt omhändertagande

Polisen i Halmstad tycker inte att de gjorde fel när de låste in en kvinna från Stockholm i en fyllecell på nyårsnatten.

Kvinnan har anmält händelsen till Justitieombudsmannen, JO, eftersom hon anser att hon inte var så berusad utan blev placerad i fyllecellen eftersom polisen tyckte att hon var obstinat.

Kvinnan skriver i sin anmälan att det bara är polisens bedömningar som gäller vid omhändertagande och det känns otryggt eftersom man är maktlös i en sån situation.

Att kvinnan skickat ett blodprov med sin anmälan, taget tio timmar senare, som visade på en promillehalt som var så låg att den inte ens var mätbar, kommenterar inte polisen i yttrandet.

Det var efter ett krogbesök som kvinna skjutsade en väninna hem på cykel och blev stoppad av polisen. Hon undrade om de inte hade något bättre för sig och enligt henne blev poliserna provocerade av det.

Men polisen skriver i sitt yttrande till JO polismännen som omhändertog henne ansåg att hon var så berusad att hon inte kunde ta hand om sig själv och utgjorde en fara för sig själv för sin kamrat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".