Dämpad stämning i Unnaryd

Det råder dämpad stämning i Unnaryd i dag, efter gripandet av den misstänkta pyromanen. Lättnaden över att bränderna kanske upphör blandas med sorg och förvåning, eftersom många känner den gripne mannen och hans familj.

I Unnaryd är det många frågor som surrar i luften, kommer bränderna att sluta nu och har polisen rätt person. Och i så fall, hur kunde det vara han. Många på orten känner den anhållna mannen och hans familj och är bestörta idag.

För att fånga in alla tankar som folk bär på ordnar kyrkan öppet hus i församlingshemmet klockan 19 på torsdag kväll.

Diakoniassistent Titti Fredriksson säger att alla är välkomna att prata av sig eller bara träffas.

- Det är en katastrof för södra Unnaryd, ett sånt litet samhälle, att sånt här händer. Jag tror att många tänker på de anhöriga, säger Titti Fredriksson

Advokat Göran Ruthberg som är utsedd till förvarare åt den 30-årige mannen som är misstänkt för att ha anlagt flera bränder i Unnaryd, säger att mannen nekar till alla anklagelser som riktas mot honom. I övrigt vill Göran Ruthberg inte kommentera ärendet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista