Förskolor kan privatiseras

I Kungsbacka ser det ut att bli fritt fram för enskilda förskolor kanske redan i höst.

Kommunstyrelsen(s majoritet) ställde sig i går bakom en centerpartimotion om att Kungsbacka ska införa den så kallade Hedemora-modellen.

Det innebär att föräldrar själva kan driva barnomsorg för egna och andras barn - hemma eller i någon annan lokal - och få ersättning av kommunen.

Kungsbackas borgerliga majoritet ville INTE gå med på att modellen införs på grund av köerna till barnomsorgen (som tjänstemännen hade skrivit i sitt förslag) - det här har ingenting med köer att göra - säger kommunalrådet Per Ödman - detta ville vi göra ändå.

Nu återstår att klubba Hedemoramodellen i Kungsbackas kommunfullmäktige.

Kommunstyrelsens majoritet ställde sig i går bakom en centerpartimotion om att Kungsbacka ska införa den så kallade Hedemora-modellen. Det innebär att föräldrar själva kan driva barnomsorg för egna och andras barn  hemma eller i någon annan lokal, och få ersättning av kommunen.

Kungsbackas borgerliga majoritet ville inte gå med på att modellen införs på grund av köerna till barnomsorgen som tjänstemännen hade skrivit i sitt förslag.

- Det här har ingenting med köer att göra , säger kommunalrådet Per Ödman

Nu återstår att klubba Hedemoramodellen i Kungsbackas kommunfullmäktige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista