Golfbana kan stoppas

Kungsbackas förra kommunalråd Tommy Rydfeldt, som numera driver ett bolag i fastighetsbranschen hotar att stoppa den omtvistade golfbanan i Malevik norr om Kungsbacka.
Tommy Rydfeldt vill att golfintressenterna ska lösa ut den tomt som hans bolag äger mitt inne på den tänkta golfbanan. I brist på besked har Rydfeldt vänt sig till kommunpolitikerna och sagt att om inte de medverkar till en sådan lösning, så ska han göra vad han kan för att stoppa golfbanan. Men när politikerna i kommunstyrelsen på onsdagen ska ta ställning till golfbanan så är förslaget att de inte ska lägga sig i frågan om Rydfeldts tomt. Stefan Werner som företräder golfintressenterna säger till P4 Radio Halland att han räknar med att det ska bli en golfbana, han är också beredd att anpassa banans utformning efter de synpunkter som grannar och Vägverket fört fram om att golfbollar riskerar att träffa folk som passerar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".