Mordåtalade nekar till anklagelserna i rätten

På onsdagen inleddes rättegången mot de två män som misstänks för det brutala mordet på en 45-årig man i stadsdelen Gustavsfält i Halmstad i februari.

De två männen, 23 och 29 år gamla, åtalas för mord och för övergrepp i rättsak, för att de försökt tysta vittnen.

Åklagare Marie-Louise Eskilstorp menar att de båda två varit lika delaktiga i att kallblodigt slå ihjäl den 45-årige mannen. Men båda åtalade nekar till mord.

I polisförhören har 23-åringen tigit som muren, men under rättegångens första dag meddelade hans advokat att han erkänner att han varit i lägenheten på Gustavsfält och att han medger att han misshandlat mannen, men hur han menar att misshandeln gått till är ännu oklart.

29-åringen erkänner ringa misshandel och hävdar att han endast gjort sig skyldig till att ge den ihjälslagne mannen ett par örfilar. När den riktiga misshandeln kom igång ska han istället ha försökt få slut på den och försökt rädda mannens liv, hävdar han.

Både 23-åringens och 29-åringens skor har blodstänk och spår av den döde mannen och deras blodiga fingeravtryck finns över hela lägenheten. 23-åringen har inte gett någon förklaring till det. 29-åringen däremot hävdar att alla spår efter honom i lägenheten är ett resultat av de livräddande insatser, hjärt- och lungräddning, konstgjord andning och så vidare, som han försökte göra för 45-åringen.

Mordrättegången är planerad att fortsätta till i början av juni. En rad vittnen från fyllefesten på Gustavsfält ska få ge sina versioner av 45-åringens död.