Halmstads kommun storsatsar på barnomsorg

Nya förskoleplatser för 175 miljoner kronor och insatser för hemlösa och ungdomar. Det är något av innehållet när den borgerliga alliansen i Halmstad på måndagen presenterade sitt budgetförslag för de närmsta tre åren.Och kommunstyrelsens ordförande Carl-Fredrik Graf tror att totalt 39 nya förskoleavdelningar under tre år ska räcka för att täcka behovet.

Expansiv och offensiv, är flitigt använda ord när alliansen i Halmstad presenterar sitt första ritkiga budgetförslag sedan de kom till makten. Investeringar på cirka 750 miljoner kronor är långt över det normala för en kommun av Halmstads storlek.

Nästan hälften av de pengarna ska gå till den sedan tidigare planerade arenahallen på Sannarp. Alliansen satsar också 30 miljoner kronor under en treårsperiod på den sociala omsorgen, det handlar då om insatser för hemlösa, psykiskt sjuka via ett så kallat Fontänhus, och insatser för ungdomar.

Ett annat besked gällde Örjansskolans framtid, och efter att det visat sig att det blir 65 miljoner kronor billigare att bygga en ny skola på Frennarp istället för att renovera Örjansskolan, så innebär det att Örjansskolan i framtiden får användas till annan verksamhet än idag, vilken är ännu inte klart.