Bostäder byggs på Kvantumparkeringen i Varberg

Det blir sannolikt Mjöbäcks entreprenad tillsammans med WästBygg-gruppen som får bygga cirka 160 bostadsrätter ovanpå ett parkeringsdäck på den tomt som brukar kallas Kvantumparkeringen i Varberg. Efter lång betänketid satte kommunledningen på tisdagen ner foten i ärendet.

Kommunstyrelsens ordförande Gösta Bergenheim förklarar den långa tiden med att det är en ganska komplicerad hantering eftersom det handlar om två fastigheter som ligger jämte varandra, de sista öppna ytorna som kommunen disponerar mitt i stan, med många intressen som ska vägas in.

Enligt förslaget ska exploatören bygga mellan 160 och 175 bostadsrättslägenheter, varav mellan 20 och 40 procent ska vara seniorboende. Ett tvåplans parkeringshus med 500 parkeringsplatser ingår också i paketet.

Byggstarten kan ske tidigast nästa höst.

För grannkvarteret Kanngjutaren, den del av den nuvarande parkeringen som ligger söder om Snidaregatan, finns fortfarande två alternativa byggherrar till de 50 till 65 bostadsrätter som ska byggas där. Ett alternativ är samma exploatör som på Lorensberg.

Den andra lösningen är en sammanslutning av fem andra intressenter i byggbranschen.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".