Inget nytt Örjans vall för kommunala pengar

Halmstads kommun kommer inte att vara med och finansiera en ny fotbollsarena på Örjans vall. De fem kommunråden beslutade vid sitt möte igår att kommunen inte kommer att satsa pengar på en ny arena. Investeringen ryms inte i den budget som den borgerliga alliansen just kommit överens om för de kommande tre åren.

Kommunråden säger också nej till den lösning som Halmstads bollklubb presenterat, nämligen att kommunen skulle överlåta mark för bostadsbebyggelse vid Tullkammarkajen till ett privat företag som i sin tur skulle bygga fotbollsarenan. Klartecken blev det däremot för den nya idrottsanläggningen på Sannarpsområdet. I projektet ingår en ny arenahall, ny isrink, ombyggnad av befintlig ishall, konstgräsplan med belysning, nya parkeringsplatser, carport och tak på läktare för friidrottsarena. Anjo Bygg föreslås få uppdraget att uppföra anläggningarna. Ärendet kommer slutligen att avgöras i kommunfullmäktige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".