50 får flytta i Halland när Skatteverket organiserar om

I Halland får omkring 50 personer som är anställda av Skatteverket byta arbetsplats när verket ska organiseras om. Den verksamhet som idag bedrivs i Falkenberg flyttas till Halmstad, och den i Varberg till Kungsbacka. Kvar på dessa orter blir bara vad som kallas ett servicekontor med högst fem anställda.

I Varberg, där 45 personer arbetar idag, är beslutet lite överraskande, eftersom det kontoret idag är huvudort för Kungsbacka och Mölndal. Men Skatteverkets ledning satsar alltså i stället på Kungsbacka. Regionchef Eva Håkansson säger till SR Halland att man fattat beslutet med hänsyn till bland annat var företagen finns och möjligheten att behålla och rekrytera personal. I Falkenberg arbetar idag 21. De som får sina arbeten flyttade kommer att få erbjudande att följa med till i första hand Kungsbacka eller Halsmtad. Enligt Eva Håkansson räknar man inte med några uppsägningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".