Soldater från Lv6 krockade med pansarbandvagn

En pansarbandvagn med soldater från Lv6 i Halmstad tappade styrförmågan och krockade med en personbil öster om Flyinge utanför Lund på onsdag förmiddag.

Personbilsföraren fördes till sjukhus med lindriga skador och de sex värnpliktiga i bandvagnen uppges vara chockade.

Soldaterna från Lv6 deltar i den stora militärövningen Combined challenge som pågår i Skåne. Den är ett slutprov för de 6 000 värnpliktiga som under tio månader gjort sin militärtjänst på landets alla arméförband.

Det var när bandvagnen snuddade vid ett träd, som ett band lossnade och den blev omöjligt att styra. Den kom över på fel sida av vägen och krockade. Olyckan inträffade i låg fart, då bandvagnen körde genom en allé.

Övningen har pågått i full skala sedan den 27 maj och redan har flera incidenter inträffat. En lastbil med släp har kört i diket, en annan lastbil har kört in i en lada och dessutom har några deltagare i övningen fått klämskador.

-Det får tyvärr betraktas som normalt under en så här stor övning med 6 000 deltagare och 1 500 fordon inblandade, säger Eva Nilsson informationschef vid trängregementet i Skövde till TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".