Hallandsadvokat misstänkt för förskingring

En advokat i 40-årsåldern från norra Halland har anhållits, misstänkt för att ha förskingrat 10 miljoner kronor. Brottsrubriceringen är grov förskingring och häktningsförhandlingar hålls på fredag eftermiddag.

Åklagare Håkan Ekblom bekräftar att det rör sig om en advokat och säger också att mannen i fråga medger vissa graverande omständigheter och att misstankarna mot honom är starka. Han bekräftar också att det rör sig om en summa i storleksordningen tio miljoner kronor.

Håkan Ekblom säger också att utredningen har pågått en kort tid och att det är mycket utredningsarbete som återstår, bland annat förhör med vittnen.

Polisens utredare på ekobrottsmyndigheten Lars Lind säger att mannen varit mycket samarbetsvillig i utredningen.

En häktningsframställan gjordes på onsdagen där mannen är begärd häktad på sannolika skäl misstänkt för grov förskingring alternativt grov trolöshet mot huvudman. Brottet ska ha begåtts i maj månad.

Häktningförhandlingar kommer att hållas i Varbergs tingsrätt på fredag eftermiddag. Den misstänkte mannen har begärt att förhandlingarna hålls bakom lyckta dörrar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".