Även Kungsbackas politiker säger nej till gasledning

Nu säger också Kungsbackas kommunstyrelse som väntat nej till bolaget Swedegas förslag att dra en norsk gasledning från havet genom Frillesås. Tidigare har Varbergs kommun sagt nej till Swedegas andra alternativ, att dra gasledningen via Väröhalvön.

Kungsbackas centerkommunalrådet Ola Johansson säger till P4 Radio Halland att man säger nej eftersom stråket som Swedegas föreslår stökar till kommunens möjligheter att utveckla Frillesås samhälle.

Centerpartisten Ola Johansson är för egen del inte så förtjust i att bygga ledningar för fossila bränslen som naturgas, men det som den borgerliga majoriteten säger nej till är alltså ledningen som sådan, oavsett vad som är i den.

Sen inser politikerna i Kungsbackas kommunstyrelse att det kanske inte spelar så stor roll vad de tycker. Det här är den sortens anläggning som staten mycket väl kan tillåta mot kommunens vilja.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".