Misstänkta bankrånare inför rätta

På måndagen inleddes rättegången mot de fyra män som rånade banken i Överlida, norr om Älvsered, i mars månad. En av dem är en 23-årig man bosatt i Halmstad.

Det var stor dramatik när banken i Överlida rånades. Rånet pågick i exakt 3 minuter och 50 sekunder, och allt fångades på film och ljud av bankens egna kameror.

Männen var maskerade med strumpor över huvudena, hattar och handskar. Ett skott avlossades upp i taket och på dålig engelska skrek männen åt personalen och kunderna att ligga ner, och ta fram de stora pengarna. En kassör hann trycka på larmet innan han slängde sig ner i skydd.

Smällar och skrik
En trappa ner i källarvåningen märkte andra bankanställda vad som hände. Det small och brakade, en larmlampa blinkade i trappan och folk skrek.

I kontoret bakom banken hade bankdirektören vid det laget flytt genom att bakfönster, hoppat två våningar och landat i ett buskage. Han sprang ut på gatan och larmade även han polisen.

Riskerar långa fängelsestraff
Inom ett dygn greps tre av rånarna i skogen i närheten, och den siste i en taxi i Halmstad. Hela rånbytet återfanns, och ligans härjningar började rullas upp.

Alla åtalas nu för grovt rån i Överlida, och två åtalas också för två andra bankrånsförsök och ett fullbordat rån i Småland. Alla riskerar fängelse i minst fyra år, och livstids utvisning ur landet.