Gammal skola blir turistboende

Nästa vecka slår portarna upp till den senaste turistanläggningen som hoppas dra nytta av folkströmmen som vallfärdar till Ullared. Det är Gällareds gamla skola som byggts om till lågprisboende, som kan rymma upp till 60 personer.

Främst riktar man in sig på att förändra bussresenärernas beteende, säger Håkan Hjelm från Kullavik står bakom satsningen.

– Med tanke på Ullared och alla de bussar som går ner hit med folk som åker från Mellansverige, går upp mitt i natten och ger sig iväg, så är en idé att försöka få dem att åka kvällen innan, sova ut och sedan fara iväg och handla på Ullared.

– Vi har tagit fram det här konceptet ihop med ett antal bussbolag i Mellansverige och frågat dem hur de vill att en logi ska se ut och vad det får kosta. Då säger de att det ska vara rent och snyggt, så kommer vi, säger Håkan Hjelm.

”Marknaden är inte mättad”
215 kronor per bädd kostar det att bo på Alkoven logi och den gamla skolan rymmer numera små 24 rum.

På sommaren riktar man sig främst till privatpersoner, medan hösten och våren är bussäsong.

Att det redan finns ett femtontal stugbyar och vandrarhem och ett 20-tal rum och frukostställen i Ullaredtrakten som marknadsför sig just mot Gekås resenärer innebär inte att marknaden är mättad, säger Håkan Hjelm.

– Nej, det är den absolut inte. Vi ser att det är fullt tryck på de ställen som är etablerade och som folk känner till. De är i stort sett fullbokade redan nu över hela sommaren.

Så då får vi se vad resenärerna säger?

– Det ska bli väldigt spännande att se vad som händer under hösten, säger Håkan Hjelm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".