Protester mot parkeringsplats i reservat

En bit av skogen på Hökafältets naturreservat i Mellbystrand kan komma att avverkas för att bygga ny parkeringsplats. Området är naturreservat.

Planerna har väckt starka reaktioner bland boende i området. Laholms kommun har lämnat in en dispensansökan i frågan till Länsstyrelsen.

– Det ska syfta till att komma tillrätta med det parkeringskaos som rått i området en längre tid. Vi dubblerar antalet parkeringsplatser,säger Ulf Ranstorp, ordförande i servicenämnden i Laholm. Brandförsvaret kommer inte fram som det ser ut idag, så det är en säkerhetsfråga också.

Förslaget om att ta en bit av Hökafältets naturreservat för att bygga fler parkeringsplatser har väckt både positiva och negativa reaktioner hos dem som bor i området.

Lena Fremerin har haft stuga i området i många år. Hon tycker inte att kommunens förslag är bra.

– Jag är tveksam till det eftersom Hökafältet är ett så viktigt rekreationsområde för alla som bor här, säger Lena Fremerin stugägare i Mellbystrand. Det är viktigt att rekreationsområdena finns kvar, det är viktigare än parkeringsplatser.

Beslutet i frågan fattas av Länsstyrelsen senare i sommar. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".