Skiftarbete på många bilverkstäder

Allt fler bilverkstäder inför skiftarbete. Det senaste halländska exemplet är Bendts bil i Halmstad som nu anställer tre mekaniker som ska jobba på kvällsskift fram till klockan 12 på natten.

Framför allt är det kunder med transportbilar som drivit fram skiftarbetet, säger vd Bengt-Erik Johansson.

– Vi har sålt väldigt bra av transportbilar och för de kunderna är det livsviktigt att bilarna går, de får inte bli stående under deras produktion. Därför försöker vi tillgodose deras krav att de ska kunna lämna ifrån sig bilen under deras icke-produktiva tid, säger han.

Positivt överraskad
Det extra skiftet är ett sätt att utnyttja lokalerna och utrustningen mer, och Bengt-Erik Johansson säger att han är positivt överraskad över intresset från mekanikerna. Ett tiotal ansökningar har kommit in från folk som vill jobba kväll.

Även på Reimes i Halmstad har man sedan ett par år extra kvällsöppet mellan 19 och 22 i lastbilsverkstaden och man har diskuterat kvällstider även för personbilar.

”Vi tog steget”
Först i länet med kvällsskift var Motor Halland i Halmstad som har fyra mekaniker som enbart arbetar 15.30 till 24.00.

– Folk är beroende av bilarna och har svårt att vara av med bilen och det har pressat fram att vi tog det steget, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".