Sd kan avgöra Örjansskolans framtid

Frågan om Örjansskolans framtid i Halmstad kan komma att fälla den borgerliga alliansens budget i höst. Vågmästarna Sverigedemokraterna har nu bestämt sig för att man vill renovera Örjansskolan istället för att bygga en ny skola på Frennarp, vilket är alliansens förslag.

I alliansens budgetförslag ingår en nedläggning av Örjansskolan.

Hur det här beskedet från Sverigedemokraterna påverkar alliansens budget återstår att se. Den sjätte augusti träffas budgetberedningen och då ska man prata mer om det uppkomna läget, det säger kommunstyrelsens ordförande Carl Fredrik Graf i en kommentar.

Han säger också att det som kan få alliansen att ändra sig i frågan är om det visar sig att beräkningarna om att det blir mycket billigare att bygga nytt än att renovera inte stämmer.

Just nu ser det alltså ut som att Sverigedemokraterna kan avgöra Örjansskolans framtid, men det behöver inte betyda att man nobbar resten av alliansens budget, säger Gunnar Malmström.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".