Aggressiv ehec-bakterie

Först i början av nästa vecka ska prover tas på de fyra halländska gårdar, som levererat kött till det skånska charkföretag, vars korvar gjort ett trettiotal personer i Skåne sjuka. Den ehec-bakterie, som hittats i korven är enligt länsveterinär Fredrik Holm en ny variant, som är särskilt aggressiv. Två av de halländska leverantörerna finns i Laholm, en gård finns i Falkenberg och en i Varberg.
Charkuteriföretaget och slakteriet misstänks inte för att ha gjort något fel, men Livsmedelsverket ska nu se över tillverkningsmetoderna av kallrökt korv som medvurst, salami och isterband. Från det att man börjar ta prover tar det två till tre veckor innan man har prov från samtliga gårdar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".