Inget extra stöd till drabbade bönder

De lantbrukare som drabbats hårt av regnet och fått stora delar av sin skörd förstörd kommer inte att få något extra stöd av staten i år.

Det sa den centerpartistiske riksdagsmannen Jan Andersson på ett möte som LRF arrangerade på Skottorps slott på torsdag kväll där man diskuterade hur ekonomin ska räddas.

- Vi har inställningen i såna här lägen att vi vill skapa förutsättningar för lantbruksnäringen så att man kan tjäna bra med pengar när det är bra år och när det är lite sämre år så får man jämna ut det. Precis som andra företagare får göra, att man får chans att ha en lönsamhet som gör att man klarar utjämningen på egen hand utan att staten lägger sig i, säger Jan Andersson.  

Att skogsägarna fick extra stöd efter stormen Gudrun är inte jämförbart med regnskadorna i år säger Jan Andersson, centerpartistisk rikdsdagsledamot från Hylte.

- Gudrun hade i sin totala omfattning betydligt större påverkan, säger Jan Andersson.

Som P4 Radio Halland har berättat tidigare går inte längre stora delar av den halländska potatis- och betskörden att rädda. Framför allt är det södra Halland och Falkenbergs inland som drabbats hårt av regnet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista