Blöta campingplatser går inte att hyra ut

Många campingägare i Halland har fått problem efter allt regnande. På vissa håll i länet är campingplatserna så blöta att de inte ens går att hyra ut. Hagöns camping i Halmstad är en av de som har drabbats hårdast av allt regn.

– Det här är en katastrof som inte fanns i min fantasi ens för två månader sedan. Problemet är att grundvattnet står så högt att man sjunker ner med bil och husvagn när man kör ut. Vi får se det som en förlorad sommar, säger Ronny Junhall som är delägare i Hagöns camping.

Fler har problem
Men det är fler campingplatser i Halland som har problem efter regnet. Det visar den rundringning som P4 Radio Halland har gjort.

Hansagårds camping i Falkenberg kan till exempel bara hyra ut drygt 80 procent av sina platser. Resten är blöta och leriga.

”Vi åker hem”
Men Hagöns camping är alltså en av dem som har drabbats hårdast. Som mest har 150 av de över 500 platserna stängts av.

– I söndags eller måndags var det två decimeter vatten här, säger Anette Masonen från Norge som tältar på campingen med sin familj.

Nu sägs det att det ska komma ännu mer regn. Hur känns det?

– Vi packar ihop i morgon. Vi har bestämt att vi åker hem, säger Anette Masonen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista