Brand hårt slag för restaurangägare

Polisen har hittills inte fått in några vittnesuppgifter om någon misstänkt person i samband med branden i två sammanbyggda hus på Storgatan i centrala Halmstad i lördags morse. Restaurangägarna i fastigheten drabbades hårt.

Branden tros fortfarande vara anlagd eftersom den startade på två olika ställen på angränsande vindar som hade en brandvägg emellan sig.

Nu under förmiddagen påbörjar polisen en grundlig teknisk undersökning på brandplatsen.

För restaurangägarna i bottenplan var branden ett hårt slag.

– Restaurangen är kraftigt vattenskadad. Vi tömmer lokalen på inventarier, bord, stolar. Allt har varit mer eller mindre indränkt i vatten. Vi har torkat av och försökt rädda det som räddas kan. Sen får vi se vad som händer med taket, man får kanske riva innertaket, säger Göran Mikic som driver La Cocaracha.

Men du vet inte hur lång tid det här kan ta för din del?

– Nej, det är ju en bit med försäkringsbolagen. Är det ett försäkringsbolag går det nog snabbare men är det två tar det längre tid. Kanske en månad, två veckor eller två månader.

Hur ser du på att det här händer mitt under högsäsong?

– Det kunde ju hänt vid ett bättre tillfälle, om det skulle hända. Nej, det är olyckligt. Vi har ju förmodligen våra bästa veckor kvar om vädret vänder, och då står vi där, säger Göran Mikic som driver restaurangen La Cocaracha.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista