Uppåt för Bäckavattnets golfklubb

I dag, söndag, inviger Bäckavattnets golfklubb utanför Simlångsdalen sitt nya klubbhus. Det gamla förstördes i en brand i april i fjol och efter det tappade klubben ett stort antal medlemmar.

Vid årsskiftet beslöt klubben sig för att sälja anläggningen och införa så kallade spelrätter istället. Och nu är klubben på väg mot ljusare tider igen, säger Per Liljefeldt som jobbar i klubbhuset.

– Vi har fått tillbaka ungefär dubbelt så många medlemmar som gick ur förra året. Vi har fått in 250 nya medlemmar i år.

Vad beror det på, tror du?

– Vi har alternativa medlemsformer, som det här med greenfee-medlemskap, billigare medlemskap för dem som spelar mindre. Tidigare har det varit fyrkantigt, du har bara kunnat vara fullvärdig medlem eller passiv. I dag finns det en uppsjö av medlemsformer som ska passa alla.

Vad säger du om det nya klubbhuset?

– Det är fantastiskt att få komma in i det nya huset med den nya miljön. Reception, vår lilla shop, restaurangen och den stora verandan vi har med utsikt över nionde och artondes green.

Det nya beiga klubbhuset på cirka 400 kvadratmeter försenades något i byggstrejken i våras, men nu står det färdigt för att locka fler nya medlemmar till Bäckavattnet.

Ser ljusare ut
I fjol efter att det förra klubbhuset brann ner lämnade 130 personer klubben men nu har man alltså hämtat hem tappet och det börjar se ljusare ut.

Golfaren Anna-Lisa Karlsson är glad över den nya andan och det nya bygget.

– Färgen och läget är kanon, när man ser både greenen på nian och på arton när de spelar in där. Så det är bara positivt, överhuvudtaget här på klubben nu, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista