Flera personer kan ha startat brand

Polisen misstänker att det kan vara flera personer som ligger bakom den brand som förstörde övervåningarna på två hus på Storgatan i Halmstad i helgen.

Ungefär samtidigt började det brinna på två ställen på varsin sida en brandvägg och det stärker polisens uppfattning om att branden var anlagd säger Hallandspolisens informationschef Christer Harplinger.

- Just den frågan ställer sig utredarna. Om där är en brandvägg emellan så kan de här bränderna rimligen inte starta direkt på varandra på det sättet, utan då måste det vara någon som har satt fart på hela, säger Christer Harplinger.

Polisen har hittills hört krogvakter och boende i området, men Christer Harplinger vill inte säga vad det gett, bara att man fått in några uppgifter som är värda att gå vidare på. Han vill heller inte säga något om resultatet av den tekniska undersökningen innan den är färdig och det kan ta hela veckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista