Kritik efter blöt fotbollsmatch

Halmstad kommun gjorde inte vad den kunde när det gäller den regndränkta planen på Örjans Vall på måndagkväll. Det håller Arne Ekstrand, ordförande i HBK fast vid dagen efter matchen mot GAIS.

– Jag tycker att man kanske inte gjort tillräckligt för att skydda planen och få den i spelbart skick, säger Arne Ekstrand.

Borde man täckt över planen?

– Ja, jag har jag har svårt att se varför man inte har nyttjat det om man nu skaffat en sån facilitet och sett väderprognosen, vilket man ju bör göra från kommunens sida med en självklarhet eftersom man har det fullständiga ansvaret för en spelbar plan. Då är det obegripligt för mig varför inte plantäckningen var på under helgen eller åtminstone under måndagen, säger Arne Ekstrand.

Många i publiken var kritiska mot att de fick vänta i en och en halvtimme unganför Örjans Vall innan matchen drog igång och inte fick information om vad som gällde.

– Det är vårt ansvar, och det får jag ta på mig att den inte var tillfyllest. Men jag valde att låta publiken stå utanför eftersom vi inte visste om matchen skulle komma igång eller inte, säger Arne Ekstrand. Men självklart var det vårt ansvar att informera publiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista