Golfklubb bevakas av vakter

På Ringenäs golfklubb i Halmstad har man vakter ute på banan efter att någon sköt med ett vapen i luften på måndagseftermiddagen och skrek ”jävla kapitalister” åt ett par golfare.

Klubben har också råkat ut för en del skadegörelse på senare tid, och Göran Tyrsing som är vd för Ringenäs golfklubb hoppas att polisen snart ska få tag i den eller dem som terroriserar medlemmarna och förstör deras bana:

– Enligt vittnet var det en ung pojke, 14 till 16 år som sprang in med moppehjälm på huvudet, han skrek något i stil med ”kapitalister” och så small det till och så sprang han därifrån, de hann knappt se vem det var. Men det var inte någon älgstudsare eller hagelbössa, säger Göran Tyrsing.

Göran Tyrsing avfärdar händelsen som ett pojkstreck, men nu måste det bli slut på de här fasonerna så att golfarna kan få ro, säger han. Medlemmarna har rätt att få ha sin bana i fred.

– Man har tidigare sågat itu parkbänkar och slängt bor lite markeringar på banan. Vi har vakter på kvällar och nätter för att försökta få tag i det här, säger Göran Tyrsing.

Också på Halmstad GK, har det flera gånger hänt att vandaler förstört greener med mopeder och bilar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista