Man fick nervskada efter höftoperation

Ytterligare ett fall i Halland har lett till en anmälan hos hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd. Det är en 50-årig man från Laholms kommun som fick en nervskada i foten i samband med en höftoperation som anmält sina läkare på länssjukhuset i Halmstad.

När mannen fick problem med foten efter operationen förra året så fick han veta att orsaken var att en kudde som låg under benet glidit ut under operationen

Först fick han veta att foten skulle bli återställd, men i år sade mannens sjukgymnast att det var tveksamt om han skulle bli bra eftersom han fortfarande inte har någon känsel i tårna och delar av foten.

Mannen skriver i sin anmälan att han har svårt att sova och vaknar med smärtor. Han känner ilska över det som hänt och är orolig över om foten kommer att bli återställd. Han skriver också i sina anmälan att ingen erkänt att de gjort fel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista