Dyrare att parkera i Halmstad

Nu blir det dyrare att parkera i Halmstad. Alla de dyraste p-platserna för höjda avgifter och några av de halvbilliga områdena klassas upp till dyraste klassen.

Det har hittills kostat tio kronor i timmen att parkera i den dyraste zonen, zon ett, i Halmstad. Men från den första oktober höjs den avgiften till tolv kronor. Och den populära parkeringen vid Slottsparken mittemot länsstyrelsen flyttas upp från mellanzonen till den dyraste, vilket innebär att här kommer det att kosta tolv i stället för fem kronor per parkeringstimme.

Annars behåller de flesta gatorna och parkeringsplatserna i zon två sin taxa på fem kronor i timmen. En del gator, som tidigare varit avgiftsfria, placeras nu i zon två. Det handlar framför allt om gator på Gamletullsområdet.

Knappt ett tiotal gator på norr klassas också upp från den billigaste zonen, zon tre, och får en höjning från tre till fem kronor i timmen.

Zon tre slutligen får behålla sina tre kronor i timmen.

Senaste taxorna höjdes var 2003. Och skälet för att höja är att försöka styra parkeringen från centrum, eller i alla fall få kortare parkeringstider där, och på så sätt få fler platser. Och det nya p-huset vid Gamletull, som bilisterna hittills i stor utsträckning ratat, kan kanske få lite fler besök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista