Uppvärmning inför Solheim Cup

Om en dryg månad ska de amerikanska och europeiska golfdamerna mötas i Solheim Cup i Tylösand. På måndagen var sex amerikanska golfspelare och provspelade på den kommande Solheim Cup-banan i Halmstad.

Fjolårets British Open-vinnare Sherri Steinhauer tyckte att det gick bra att spela på golfbanorna i Tylösand. De påminner henne mycket om banorna som finns i hennes hemstad.

Sherri Steinhauser säger också att provspelningen ger henne och de andra spelarna en uppfattning om vad de måste öva på fram till det att Solheim cup drar igång i mitten av september.

- We get a feel of the course, säger Sherri Steinhauser.

Den som ska leda det amerikanska laget i tävlingen är Betsy King och även hon fanns på plats under provrundan. Hon hoppas att USA ska vinna tävlingen. Det trots att de är i underläge eftersom de bara har vunnit tävlingen en gång i Europa. Men hon tror ändå att det blir en jämn tävling och att USA har en chans att vinna.

- Obviously both teams will be capable of winning. I think win or loose, we are gonna have a lot of fun, säger Betsy King.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista