Över 650 vill ha ny fotbollsarena

Över 650 personer, däribland den lokala politikern Ramesh Chibba från kristdemokraterna, har skrivit under den pågående namninsamlingen för en ny fotbollsarena i Halmstad.

Insamlingen startades den 1 augusti på initiativ av en Halmstadbo och ska pågå året ut för att sedan överlämnas till kommunstyrelsens ordförande Carl-Fredrik Graf.

– Man blir alltid påverkad av opinionsyttringar av olika slag, antingen det är insändare, namninsamlingar eller direktkontakter, säger han.

Är namninsamlingar ett bra sätt att påverka politiker?

– Namninsamlingar leder oftast till förenklingar, det är ganska lätt att skriva på en namninsamling som uppmanar till exempelvis att man ska bygga en ny arena eller någonting annat. Men vi som politiker måste se till helheten och det gör oftast inte namninsamlingar.

650 namnunderskrifter
Den nya namninsamlingen hade fram till i söndags samlat 650 underskrifter. Och det är inte bara Halmstadbor och HBK-supportrar som skrivit under, här finns folk från hela Sverige och många supportrar till andra klubbar.

Till och med en tjeckisk Sparta Prag-anhängare tycker att HBK behöver en ny arena.

Men det är inte så många som tagit direktkontakt med Carl Fredrik Graf.

– Nej, det är nog bara någon enstaka. Däremot har det kommit en hel del mejl till kommunens hemsida, där det finns någonting som heter åsikten.

Vad blir nästa steg?

– Vi kommer att ta en kontakt med Svenska Fotbollförbundet, precis som jag indikerat tidigare, för att skapa oss en lite bättre omvärldsanalys kring arenafrågans utveckling i allmänhet.

Och en HBK-arena i synnerhet, när kan vi räkna med att vi får nästa besked?

– Ett besked om när och om en arena ska uppföras, det är jag inte beredd att meddela idag. Men vi har tidigare sagt att bedömningen är att det inte uppförs någon ny arena under denna mandatperioden.

Och det står fast?

– Jag har idag ingen information som talar för att det skulle gå snabbare, säger Carl Fredrik Graf, kommunstyrelsens moderate ordförande i Halmstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista